Xandres introduceert tweedehandscorner
Xandres heeft op fashion revolution day een tweedehandscorner van eigen label geïntroduceerd. Hier kunnen zowel klanten kleding kopen en verkopen.
Met ‘XANDRES PRELOVED’ wil het merk testen of hetzijn items, ontworpen om lang mee te gaan, een tweedeleven kan geven. Hiermee gaat Xandres nog een stapje verder dan het levenslange gratis herstel en onderhoudvan aangekochte kleding, dat het al jaren aanbiedt.
het concept
Een corner met secondhand en zelfs vintage Xandres van hoogwaardige kwaliteit: die vind je vanaf eind april in Xandres Gent en Brugge onder het label XANDRES PRELOVED. In deze winkels kunnen klanten hun kledij ook op afspraak binnenbrengen en inruilen voor een tegoedbon, indien de items voldoen aan de kwaliteitsnormen. Komt een item niet in aanmerking? Dan kan je ervoor kiezen om het terug mee te nemen of het via Xandres te doneren aan de Kringwinkel.

Met zijn gratis levenslange hersteldienst voor aangekochte items distantieert Xandres zich al langer van de wegwerp-mentaliteit, en dit project past dan ook precies in dat plaatje.

 

“Bij Xandres vervaardigen we kledij van uitzonderlijke kwaliteit, met het oog op een lange levensduur. Dat onze items dankzij XANDRES PRELOVED nu ook de kans krijgen op een tweede leven en herontdekt kunnen worden, benadrukt dit des te meer. Zo kunnen we bovendien de kwaliteit van onze kledij perfect monitoren.”

Clio Gydé - Sustainability Coördinator bij Xandres

 

Het doel? Kledingstukken en materialen een langere levens- en gebruiksduur geven.

 

“Een manier om aan levensduurverlenging te werken is mensen stimuleren om
lokale tweedehandskleding te kopen in plaats van nieuwe kleding. Circulaire businessmodellen zijn een win-win: ze zijn duurzamer en zorgen ook voor inkomsten. Binnen het Living Lab wisselen ondernemers kennis en ervaringen uit hieromtrent, en experimenteren ze met manieren om hun circulaire transitie te versnellen. Zo onderzoeken we ook hoe Xandres zijn
tweedehandsbusinessmodel kan vormgeven en hoe we de klant kunnen stimuleren om minder nieuwe en meer kwalitatieve

tweedehandskleding te kopen.”

Jolien Roedolf -Onderzoeker circulair ondernemen bij Thomas More

 

Het doel? Kledingstukken en materialen een langere levens- en gebruiksduur geven.