INFINITEX: Waar kleding een tweede, derde, vierde... leven begint in Vlaanderen!
Met veel enthousiasme introduceren we via deze weg het Living Lab INFINITEX, het initiatief dat al enkele maanden stilletjes aan het groeien is!

INFINITEX is een vooruitstrevend circulair living lab dat zich volledig inzet voor het verlengen van de levensduur en het intensiever gebruik van kleding. In een tijd waarin de mode-industrie draait op een razende snelheid en onze kleding vaak te snel op de afvalberg belandt, geloven wij dat het tijd is voor een systeemverandering.

Dit project brengt Vlaamse textielondernemingen samen met de sociale economie en wordt ondersteund door technologiepartners en Thomas More Hogeschool. Samen gaan we de uitdaging aan om innovatieve businessmodellen zoals take-back en resale, rental, en repair binnen de consumententextiel sector in Vlaanderen te implementeren. We willen niet alleen de levensduur van kleding verlengen, maar ook de mode-industrie duurzamer en consumentvriendelijker maken.

In onze buurlanden zijn soortgelijke initiatieven al succesvol, en het is hoog tijd dat Vlaanderen hierin een leidende rol speelt. We geloven dat de sleutel tot succes ligt in de betrokkenheid van zowel bedrijven als consumenten, en we kijken ernaar uit om samen met jullie deze uitdaging aan te gaan!